h1_recruiting

 

Este relativ facil sa identifici persoane ce poseda o serie de caracteristici si experiente necesare ocuparii unui post vacant, este mult mai dificil insa sa descoperi persoana ce are un profil psihologic si profesional potrivit echipei in cadrul careia va activa (si care sa fi dobandit cunostintele si experienta suficiente si necesare). Aceasta este provocarea pe care ne-o asumam: sa propunem candidati care sa fie definiti de skills-uri si expertize specifice organizatiei Client.

 

 

Pentru definirea proiectului de recrutare si a formei « ideale » de recrutare (executive search, mass recruitment, etc.) vom identifica si analiza impreuna cu Dvs:

  • sarcinile si responsabilitatile postului, competentele si abilitatile necesare potentialilor candidati, ce se vor constitui in criterii de recrutare
  • mediul si conditiile de lucru, pachetul salarial oferit, ratiunile vacantarii postului, durata contractelor de munca, conditii de formare profesionala, etc.

In urma acestei evaluari vom putea estima si supune aprobarii Dvs:

  • timpul necesar prezentarii listei scurte
  • mediile de publicitate a selectiei
  • metode de selectie
  • preconizarea eventualelor impedimente
  • Proiectul de Recrutare

 

***

 

Atuuri:

– Baza de date cuprinde peste 14.000 de aplicatii active, din toate zonele geografice si profesionale specifice Romaniei. Multi dintre acestia sunt dispusi sa accepte atat posturi full-time cat si project base sau part-time sau sa-si schimbe resedinta pentru un loc de munca provocator.
– Testele aplicate de Nefertiti  Human Capital Consulting candidatilor acopera atat zona profesionala cat si pe cea psihologica, profilele rezultate oferind o imagine clara si de ansamblu a candidatului prezentat.
– Timpul mediu de prezentare a primei liste scurte (insotita de profilele candidatilor) este de 3-4 saptamani. Fiecare lista scurta va cuprinde 3-6 candidati, decizia de intervievare a acestora apartinand in totalitate Clientului; Clientul va stabili atat locatia pentru interviu cat si palierul orar afectat interviurilor. In situatia in care niciun candidat din cei prezentati nu satisface asteptarile Dvs. im maxim 5 zile va vom prezenta o alta lista scurta.
– Garantie de minim 90 de zile. Garantia se refera la situatia in care raporturile de munca dintre Dvs. si candidatul prezentat de noi inceteaza, din cauze neimputabile Angajatorului, in maxim 90 de zile de la data inceperii activitatii de catre candidat. Garantia presupune prezentarea unor alti candidati ce corespund criteriilor de recrutare stabilite la demararea procesului.

 

***

RECRUTARE IN MASA

nuclear3Consideram recrutare in masa acele proiecte ce vizeaza selectia pentru un numar mare de posturi vacante, cel putin 8,  pentru acelasi tip de pozitie sau pentru pozitii similare. Pentru astfel de proiecte activam, de regula, parteneriatele pe care le-am incheiat de-a lungul timpului cu institutii de invatamant, centre de formare profesionala, autoritati locale si/sau guvernamentale,etc. Avantajul Tudorancea & Partners, in cazul recrutarii in masa, este dat de implicarea noastra activa si continua in proiecte de outplacement si consultanta, proiecte in urma carora ramanem in contact cu un numar mare de candidati bine pregatiti, candidati ce pot fi pusi la dispozitia clientilor nostri intr-un timp relativ scurt.

 

Acolo unde este cazul, acolo unde baza noastra de date si parteneriatele de care am vorbit sunt depasite de numarul de posturi vacante sau de specializarea stricta a  acestora, organizam targuri de job-uri, prin intermediu internetului, a presei scrise, a anunturilor locale, etc.

 

***

 

O campanie de recrutare in masa, in functie de numarul de posturi vacante, de aria geografica de acoperire, de specificul pozitiilor ce fac obiectul recrutarii, poate dura intre 3 saptamani si un an. ( ex : o echipa 10 de muncitori montaj poate fi selectata in 3-4 saptamani dar personalul specializat pentru functionarea unui supermarket, care implica cca 250-400 posturi vacante pentru 15-20 de pozitii poate fi finalizat in 6-10 luni).